Η πρόβα νυφικού μακιγιάζ είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο για να έχουμε ένα απόλυτα πετυχημένο νυφικό μακιγιάζ. Είναι η στιγμή εκείνη κατά την οποία εσύ και ο επαγγελματίας makeup artist που έχεις επιλέξει σχεδιάζετε από την αρχή το ιδανικό bridal makeup look για σένα, σύμφωνα με το προσωπικό σου στυλ και το στυλ του γάμου σου.

Αν θέλεις και εσύ να έχεις μια απόλυτα πετυχημένη πρόβα νυφικού μακιγιάζ, η οποία θα συμβάλλει ώστε να κυλίσει ομαλά η διαδικασία της προετοιμασίας σου την ημέρα του γάμου, συνέχισε να διαβάζεις!

Πρόβα νυφικού μακιγιάζ νύφη κοιτάζει το νυφικό

1. Προγραμμάτισε την πρόβα αφού έχεις διαλέξει νυφικό, ή τουλάχιστον το στυλ του νυφικού  

Ο στόχος για την ημέρα του γάμου είναι μια συνολικά άρτια εικόνα, όλα τα στοιχεία της εμφάνισής σου θα πρέπει να δένουν αρμονικά και να αποπνέουν ένα συγκεκριμένο ύφος. Γι΄ αυτό το ιδανικό θα ήταν πριν κλείσεις την πρόβα του μακιγιάζ να έχεις επιλέξει νυφικό φόρεμα, ή έστω να έχεις κατασταλάξει στο στυλ που θα ήθελες να έχει. Καθώς το πρόσωπο σου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνη την ημέρα, το bridal makeup θα πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ του νυφικού.

2. Κάνε την έρευνα σου και πήγαινε προετοιμασμένη

Είναι απαραίτητο, αν όχι να ξέρεις ακριβώς, να έχεις έστω μια γενικότερη ιδέα για το στυλ του νυφικού μακιγιάζ που θέλεις. Πριν πας στην πρόβα νυφικού μακιγιάζ κάνε την έρευνα σου έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένη σχετικά με το στυλ του makeup που θα ήθελες για εκείνη την ημέρα. Καθημερινά κατακλυζόμαστε από χιλιάδες εικόνες οπότε δεν θα δυσκολευτείς να πάρεις ιδέες και να καταλήξεις στο στυλ που επιθυμείς.

Χρησιμοποίησε τα social media (Instagram, pinterest, κλπ) για να έχεις υλικό το οποίο θα κατευθύνει και τον makeup artist που έχεις επιλέξει· είναι πολύ σημαντικό να έχεις εικόνες που θα αποτυπώνουν αυτό ακριβώς που έχεις στο μυαλό σου, καθώς ένα μακιγιάζ που κάποιος το θεωρεί φυσικό σε κάποιον άλλον μπορεί να φαίνεται έντονο και το αντίθετο.

3. Φρόντισε το δέρμα σου πριν από την πρόβα νυφικού μακιγιάζ

Κατά την πρόβα νυφικού μακιγιάζ γίνεται η επιλογή των προϊόντων που ταιριάζουν καλύτερα στην επιδερμίδα σου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και την ημέρα του γάμου σου. Είναι βασικό να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου πριν την πρόβα του μακιγιάζ, έτσι ώστε να είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση, καθώς διαφορετικά προϊόντα θα επιλεγούν για μια αφυδατωμένη επιδερμίδα και επίσης διαφορετικά θα στρώσουν τα προϊόντα σε μια επιδερμίδα απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα.

Αν δεν έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτό μπορείς απλά να κάνεις ένα peeling και μια ενυδατική μάσκα την προηγούμενη ημέρα, διαφορετικά αν θέλεις να ακολουθήσεις μια πιο ολοκληρωμένη ρουτίνα μπορείς να διαβάσεις και άρθρο Το σωστό at-home skincare routine για την μέλλουσα νύφη

Πρόβα νυφικού μακιγιάζ γυναίκα κάνει μακιγιάζ

4. Περιποιήσου τα μαλλιά σου

Το ιδανικό θα ήταν πριν από την πρόβα νυφικού μακιγιάζ να κάνεις την πρόβα του νυφικού χτενίσματος, έτσι ώστε να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για την τελική εικόνα της εμφάνισης σου την ημέρα του γάμου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείς απλά να περιποιηθείς τα μαλλιά σου κάνοντας ένα πιο προσεγμένο χτένισμα ακόμα και μόνη σου. Αυτό βοηθάει έτσι ώστε να δένει καλύτερα η εικόνα του μακιγιάζ με τα μαλλιά και να μην σου «κλωτσάει» ένα πχ. full glam makeup με ένα μη φορμαρισμένο μαλλί.

5. Φόρεσε κάτι κοντά στο χρώμα του νυφικού σου

Την ημέρα της πρόβας του μακιγιάζ φόρεσε κάποιο ρούχο το χρώμα του οποίου θα είναι κοντά σε αυτό του νυφικού σου. Αυτό θα σε βοηθήσει τόσο εσένα όσο και τον mua  να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για την τελική εικόνα του look. Επίσης τα έντονα χρώματα των ρούχων επηρεάζουν την εικόνα του μακιγιάζ, γι’ αυτό ένα απλό λευκό μπλουζάκι είναι το ιδανικό σε περίπτωση που το νυφικό σου κυμαίνεται στις αποχρώσεις του λευκού.

6. Πήγαινε ξεκούραστη και χαλαρή

Το άγχος και η κούραση επηρεάζουν τόσο τη διάθεση όσο και τις τελικές μας αποφάσεις. Φρόντισε να προγραμματίσεις την πρόβα μια μέρα που δεν θα είσαι πιεσμένη χρονικά, ιδανικά 1-1,5 μήνα πριν τον γάμο, και θα είσαι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται. Έτσι θα έχεις καθαρό μυαλό, θα κυλίσει η διαδικασία χωρίς πίεση και θα την απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται!

7. Συζήτησε με τον makeup artist

Η πρόβα νυφικού μακιγιάζ είναι η στιγμή που θα γνωριστείς καλύτερα με τον επαγγελματία που έχεις επιλέξει και θα έχετε το χρόνο να συζητήσετε για το στυλ σου αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μίλησε του για τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζεις να κάνεις το μακιγιάζ σου, δείξε του φωτογραφίες από το μακιγιάζ σου σε βραδινές εξόδους, συζητήστε για τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου που προτιμάς να τονίζεις με το makeup ή για οτιδήποτε άλλο θεωρείς ότι θα δώσει μια καλύτερη εικόνα του στυλ σου.

Πρόβα νυφικού μακιγιάζ προετοιμασία

8. Άκουσε τις συμβουλές του επαγγελματία

Το bridal makeup είναι ένα από τα πιο απαιτητικά είδη μακιγιάζ, καθώς θα πρέπει να γράφει πολύ καλά σε βίντεο και φωτογραφία και να φαίνεται επίσης ωραίο και κομψό στην πραγματικότητα τόσο σε κοντινή όσο και σε μακρινή απόσταση.

Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές και προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Επίσης ο makeup artist έχει τις γνώσεις ώστε να σε συμβουλέψει για το τι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και τι σε κολακεύει καλύτερα. Οπότε, εμπιστεύσου τις συμβουλές που θα σου δώσει και μην είσαι αρνητική στο να δοκιμάσεις αυτό που θα σου προτείνει, εξάλλου είναι πρόβα και αυτός είναι ο σκοπός της. Μπορείς πάντα να κλείσεις και μια δεύτερη ή τρίτη πρόβα αν δεν είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα ή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

Πρόβα νυφικού μακιγιάζ χαρούμενη χαμογελάστή νύφη

9. Μην ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό την ημέρα του γάμου να νιώθεις άνετα και προ πάντων να αισθάνεσαι ο εαυτός σου. Σίγουρα θα ήθελες ο καλός σου να δει τη γυναίκα που ερωτεύτηκε την ημέρα εκείνη και όχι κάποια άλλη. Γι’ αυτό μην προσπαθήσεις να μεταμορφωθείς αλλά να υπογραμμίσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και φυσικά να ευχαριστηθείς τη όσο περισσότερο γίνεται τη μοναδική αυτή μέρα!