Οι λόγοι που το νυφικό μακιγιάζ διαφέρει από τα υπόλοιπα

Το νυφικό μακιγιάζ είναι ένα μακιγιάζ που θα σας συντροφεύσει σε μια από τις πιο όμορφες, ιδιαίτερες και μοναδικές στιγμές της ζωής σας. Είναι η μέρα που κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει λαμπερή, φρέσκια, εντυπωσιακή και πάνω απ’ όλα ο εαυτός της.

Το νυφικό μακιγιάζ αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία και απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία από τον επαγγελματία makeup artist που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε. Η ιδιαιτερότητα του νυφικού μακιγιάζ περικλείεται στο ότι θα πρέπει να γράφει καλά τόσο σε φυσικό φως, σε κοντινή αλλά και μακρινή απόσταση, όσο και κάτω από τα έντονα φώτα, στη φωτογραφία και το βίντεο. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα μακιγιάζ το οποίο θα πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια και να αντέχει κάτω από απαιτητικές συνθήκες, όπως είναι η έντονη ζέστη και η υγρασία που συνήθως υπάρχει τους καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό η επιλογή ενός καταρτισμένου mua είναι πολύ σημαντική.

Νυφικό Μακιγιάζ Νύφη μπροστά στον καθρέφτη

Το νυφικό μακιγιάζ αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία και απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία από τον επαγγελματία makeup artist που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε. Η ιδιαιτερότητα του νυφικού μακιγιάζ περικλείεται στο ότι θα πρέπει να γράφει καλά τόσο σε φυσικό φως, σε κοντινή αλλά και μακρινή απόσταση, όσο και κάτω από τα έντονα φώτα, στη φωτογραφία και το βίντεο. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα μακιγιάζ το οποίο θα πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια και να αντέχει κάτω από απαιτητικές συνθήκες, όπως είναι η έντονη ζέστη και η υγρασία που συνήθως υπάρχει τους καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό η επιλογή ενός καταρτισμένου mua είναι πολύ σημαντική.

Ένας άρτια καταρτισμένος makeup artist, εκτός από τις γνώσεις σχετικά με τις τεχνικές του μακιγιάζ, οφείλει να έχει γνώσεις δερματολογίας αλλά και κοσμητολογίας. Έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον τύπο και τις ανάγκες του κάθε δέρματος για να μπορέσει να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας, όπως επίσης να γνωρίζει την σύνθεση και τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιεί για να επιλέξει αυτά που αρμόζουν σε κάθε περίσταση.

Η προετοιμασία του δέρματος πριν από το γάμο

Η περιποίηση και η προετοιμασία του δέρματος θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον 1,5-2 μήνες πριν από το γάμο. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τόσο επαγγελματικές περιποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ινστιτούτο αισθητικής, όσο και την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς στο σπίτι.

Μια βασική επαγγελματική περιποίηση είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, ο οποίος θα απαλλάξει το πρόσωπο από τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια του σμήγματος και θα το προετοιμάσει για τις επόμενες θεραπείες. Τον βαθύ καθαρισμό θα ακολουθήσουν περιποιήσεις ενυδάτωσης και λάμψης σχεδιασμένες με βάση τις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας. Σε περιπτώσεις που απαιτούνται περιποιήσεις ανάπλασης ή υπάρχει κάποια δερματική ιδιαιτερότητα η προετοιμασία ίσως χρειαστεί να ξεκινήσει και νωρίτερα από τους 2 μήνες.

Εξίσου σημαντική με την επαγγελματική περιποίηση είναι και η skincare ρουτίνα που ακολουθείται στο σπίτι. Αυτή θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνει το καθημερινό σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας, τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας σε εβδομαδιαία βάση όπως είναι τα peeling, οι μάσκες και τα patches, την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και συνολικά όλου του οργανισμού και, τέλος, την καθημερινή χρήση αντηλιακού, ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας στο σπίτι θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.fanixanthopoulou.com/at-home-skincare-routine/.

Το στυλ του νυφικού μακιγιάζ

Η επιλογή του στυλ του νυφικού μακιγιάζ μπορεί να είναι μερικές φορές δύσκολη ή και χαοτική αν ληφθεί υπόψιν η πληθώρα εικόνων που μπορούμε να βρούμε με ένα απλό πάτημα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, έχοντας κατά νου κάποιες βασικές οδηγίες οι σωστές επιλογές είναι μονόδρομος.

Αρχικά, η εποχή του γάμου παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην επιλογή του στυλ του μακιγιάζ, όσο και των αποχρώσεων που θα έχει. Εξίσου σημαντικό είναι και το στυλ του νυφικού που θα επιλέξετε, η επιλογή του νυφικού θα πρέπει να γίνει πριν την πρόβα του νυφικού μακιγιάζ, καθώς το νυφικό φόρεμα καθορίζει και όλο το στυλ της εμφάνισης. Τέλος, είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε από τα εφήμερα trends και να επιλέξετε κάτι διαχρονικό το οποίο θα αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σας και θα νιώθετε άνετα με αυτό.

Περισσότερες σχετικά με τα tips για την επιλογή του στυλ του νυφικού μακιγιάζ θα βρείτε στο link: https://www.fanixanthopoulou.com/tips-katallilou-styl-nyfikoy-makigiaz/

Σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, εξελιγμένων παροχών και επαγγελματικής δουλειάς, ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ο επαγγελματισμός του αισθητικού και η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς που εκπέμπει. Άριστη αισθητικός, επαγγελματίας, με εξειδικευμένες γνώσεις στις παροχές που προσφέρει. Ευγενική, ευδιάθετη και αναλυτική ως προς τις τεχνικές της. Αξιόπιστη, προβάλει αίσθημα εμπιστοσύνης. Άριστο αποτέλεσμα στις τεχνικές της.

Maria Valma

Το μακιγιάζ ήταν υπέροχο και κράτησε όλο το βράδυ μέχρι το πρωί το ίδιο και οι βλεφαρίδες που μου έβαλες. Σε ευχαριστώ πολύ και θα σε ξαναπροτιμήσω σίγουρα!

Vicky Panteli

Αξιολόγηση Μαρία Βαλμά Αξιολόγηση Βίκυ Παντελή

Πακέτο νυφικού μακιγιάζ

Το πακέτο του νυφικού μακιγιάζ περιλαμβάνει 1-2 δοκιμαστικά, περίπου 1-2 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου. Ιδανικά το δοκιμαστικό μακιγιάζ δεν θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την ημερομηνία του γάμου, ιδίως στους καλοκαιρινούς γάμους, καθώς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μακιγιάζ σύμφωνα με την απόχρωση την οποία θα έχει η επιδερμίδα της νύφης την ημέρα του γάμου.

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού συζητάμε για το προσωπικό σας στυλ, το ύφος του γάμου και του νυφικού και το ιδανικό μακιγιάζ που θα θέλατε για εκείνη την ημέρα. Αναλύουμε τον τύπο και την κατάσταση της επιδερμίδας σας και συζητάμε για τυχόν περιποιήσεις ή προϊόντα που θα βελτίωναν την κατάσταση της επιδερμίδας σας, εφόσον αυτό χρειάζεται.

Αφού γίνει η προετοιμασία του προσώπου για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει με προϊόντα περιποίησης, ξεκινάμε να δημιουργούμε βήμα βήμα το νυφικό σας μακιγιάζ με κάθε λεπτομέρεια μέχρι να φτάσουμε στο απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο περιλαμβάνει τόσο το μακιγιάζ του προσώπου όσο και των σημείων του σώματος που εκτίθενται έτσι ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη εικόνα. Παράλληλα δημιουργείται face chart με όλα τα προϊόντα, τις τεχνικές κ.λπ. που έχουν χρησιμοποιηθεί. Τέλος, την ημέρα του γάμου αναπαράγεται ακριβώς το ίδιο μακιγιάζ.

Στο πακέτο του νυφικού μακιγιάζ μπορεί να συμπεριληφθεί και το μακιγιάζ της φωτογράφησης σε περίπτωση που γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Αν είστε σε αναζήτηση για τον επαγγελματία makeup artist που θα αναλάβει το νυφικό μακιγιάζ σας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να δημιουργήσουμε παρέα το μακιγιάζ για τη σημαντικότερη μέρα της ζωής σας!

Φανή Ξανθοπούλου | Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Makeup Artist

Ονομάζομαι Φανή Ξανθοπούλου και γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να βρίσκομαι ανάμεσα σε πινέλα, κραγιόν και καλλυντικά. Έτσι, όντας φοιτήτρια στο δεύτερο έτος του τμήματος  Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισα να ακολουθήσω την μεγάλη μου αγάπη, την Αισθητική. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αγγλική Φιλολογία έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις, πέρασα και αποφοίτησα με επιτυχία από το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο μακιγιάζ παράλληλα φοίτησα στην ιδιωτική σχολή μακιγιάζ London MakeUp Institute, καταφέρνοντας να αποκτήσω διεθνή πιστοποίηση από την International Makeup Association (ΙΜΑ).