Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω στο πρόσωπό μου πριν από τον γάμο;

Πάντα πριν από κάποιο μεγάλο event, πόσο μάλλον πριν απο μια τόσο σημαντική ημέρα όπως αυτή του γάμου μας θέλουμε το δέρμα μας να είναι στην καλύτερη κατάσταση που μπορεί. Γι’ αυτό σημαντικό είναι να απευθύνεστε στους επαγγελματίες ομορφιάς που εμπιστεύεστε έτσι ώστε να σας κατευθύνουν και να σας προτείνουν τις κατάλληλες θεραπείες ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαραίτητος είναι ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου 1,5-2 μήνες πριν την ημέρα του γάμου, καθώς επίσης και θεραπείες ενυδάτωσης και λάμψης. Πρέπει ιδιαίτερη σημασία να δοθεί στην ενυδάτωση του δέρματος κάτι που θα βοηθήσει τόσο στην όψη του όσο και στη διάρκεια του μακιγιάζ.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω στο δέρμα μου πριν το μακιγιάζ την ημέρα του γάμου;

Την προηγούμενη μέρα καλό είναι να γίνει ένα ελαφρύ peeling, ώστε η επιδερμίδα να είναι καθαρή από νεκρά κύτταρα και αναζωογονημένη. Σημαντικό επίσης είναι το δέρμα να είναι επαρκώς ενυδατωμένο, κάποιες ώρες πριν το μακιγιάζ μπορεί να γίνει κάποια ενυδατική μάσκα προσώπου. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την περιοχή των ματιών, τα οποία περιποιούμαστε πριν το μακιγιάζ με κάποια μάσκα ή patches κατάλληλα για την περιποίηση της συγκεκριμένης περιοχής (μπορούν να στοχεύουν σε σύσφιξη, αποσυμφόρηση ή ενυδάτωση). Τέλος, τις ημέρες πριν από το γάμο αποφεύγουμε να δοκιμάζουμε καινούρια προϊόντα, όπως ισχυρά peeling ή προιόντα με συστατικά στα οποία δεν ξέρουμε πως αντιδρά το δέρμα μας. 

Πόσο καιρό πριν τον γάμο πρέπει να γίνει το δοκιμαστικό μακιγιάζ;

Το δοκιμαστικό γίνεται περίπου 1-2 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου. Ιδανικά το δοκιμαστικό δεν θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την ημερομηνία του γάμου, κυρίως στους καλοκαιρινούς γάμους, καθώς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μακιγιάζ σύμφωνα με την απόχρωση την οποία θα έχει η επιδερμίδα της νύφης την ημέρα του γάμου.

Πόση ώρα χρειάζεται ένα επαγγελματικό μακιγιάζ ;

Ο χρόνος που απαιτείται για ένα μακιγιάζ εξαρτάται από το είδος του και τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν. Σε γενικές γραμμές ένα επαγγελματικό μακιγιάζ χρειάζεται από 30 λεπτά έως 1,5 ωρα.

Πρώτα γίνεται το μακιγιάζ ή το χτένισμα;

Ιδανικά πρώτα γίνεται το χτένισμα και μετά το μακιγιάζ. Σε περιπτώσεις που για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί το λούσιμο πριν το μακιγιάζ.

Μπορώ να κάνω δοκιμαστικό σε περίπτωση που θέλω να κάνω ένα βραδινό μακιγιάζ ή μακιγιάζ ειδικών περιστάσεων και όχι νυφικό;

Δοκιμαστικό μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε μακιγιάζ.