Όλα του γάμου δύσκολα…ή και όχι τόσο αν έχεις κατά νου τις κατάλληλες οδηγίες για να κάνεις τις σωστές επιλογές! 😉

Η «αρμονία» είναι μια λέξη – κλειδί για την συνολική εικόνα ενός γάμου, στόχος είναι μια ομοιόμορφη εικόνα που όλα τα στοιχεία δένουν αρμονικά μεταξύ τους χωρίς να δημιουργούνται παραφωνίες. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και το νυφικό μακιγιάζ, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας της νύφης και θα πρέπει να δένει με το υπόλοιπο σύνολο. Παρακάτω ακολουθούν 5 tips που θα σε καθοδηγήσουν όσον αφορά το στυλ του μακιγιάζ για να μην χαθείς στις αμέτρητες επιλογές.

1. Λάβε υπόψιν σου την εποχή του γάμου

Η εποχή που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή του γενικότερου στυλ του γάμου και κατ’ επέκταση και του μακιγιάζ. Οι χειμερινοί μήνες συνήθως μας παραπέμπουν σε πιο βαριά υφάσματα, πιο σκούρες αποχρώσεις και μια ανάλογη διακόσμηση. Έτσι σε ένα χειμερινό γάμο και το μακιγιάζ θα μπορούσε να είναι πιο σκούρο όσον αφορά τους χρωματικούς τόνους, θα ταίριαζε για παράδειγμα τέλεια το μπορντό κραγιόν που αγαπάς. 

Σε αντίθεση, όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι οι υφές γίνονται πιο ανάλαφρες και τα χρώματα πιο ζωντανά. Αυτό ισχύει και για το μακιγιάζ, προτιμάμε ανάλαφρες υφές με φυσικές γυαλάδες, οι οποίες εξυπηρετούν όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, και πιο ζωντανά χρώματα που παραπέμπουν πχ. στα χρώματα του καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος. Τα bronze looks για το καλοκαίρι θα είναι πάντα must.

Στυλ νυφικού μακιγιάζ - Εποχή

2. Επίλεξε πρώτα τo στυλ του νυφικού

Βασικό βήμα για την επιλογή του νυφικού μακιγιάζ είναι να έχει προηγηθεί η επιλογή του νυφικού φορέματος ή έστω να έχεις καταλήξει στο στυλ του. Καθώς το νυφικό φόρεμα αποτελεί ένα απ’ τα πιο κύρια στοιχεία της εμφάνισης σου εκείνη την ημέρα, είναι αυτό που καθορίζει και το γενικότερο στυλ του look. 

Ένα λιτό νυφικό με μινιμαλιστική διάθεση είναι προτιμότερο να συνοδεύεται με ένα ανάλογο μακιγιάζ που θα υπογραμμίζει με κομψότητα τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να υπάρχουν υπερβολές. Από την άλλη, ένα νυφικό με πιο βαριά υφάσματα, περισσότερο όγκο ή διακοσμητικά στοιχεία (πέρλες, κρύσταλλα κ.λπ.) θα ταίριαζε με ένα μακιγιάζ που θα είχε την ανάλογη διάθεση και θα προσέδιδε την αντίστοιχη ένταση στο πρόσωπο για να επιτευχθεί η ισορροπία.

Στυλ νυφικού μακιγιάζ - Νυφικό

3. Απόφυγε τα trends

Το νυφικό μακιγιάζ είναι κάτι διαχρονικό, θα το βλέπεις για πολλά χρόνια μετά και καλό είναι να σου φαίνεται πάντα κομψό και να μην νιώθεις ότι δεν έκανες την κατάλληλη επιλογή. Γι’ αυτό το μακιγιάζ του γάμου σου δεν είναι η κατάλληλη περίπτωση για να εφαρμόσεις τα τελευταία trend που κατακλύζουν το tiktok. Αν υπάρχει κάποιο trend εκείνη την περίοδο που θεωρείς ότι σε εκφράζει απόλυτα και σου ταιριάζει μπορείς να το ενσωματώσεις στο νυφικό μακιγιάζ με τρόπο τέτοιο ώστε να φαίνεται διαχρονικό. Και κάπου εδώ έρχεται ο επαγγελματίας makeup artist που έχεις επιλέξει, ο οποίος θα σου δείξει τον τρόπο για να το καταφέρετε αυτό.

Επίσης προτίμησε να μην δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Αν δεν έχεις φορέσει ποτέ ένα έντονο κόκκινο κραγιόν ή μια καθαρή τραβηγμένη γραμμή eyeliner το νυφικό μακιγιάζ δεν είναι η κατάλληλη περίσταση να το δοκιμάσεις. Σε ένα τέτοιο μακιγιάζ θέλεις να είσαι σίγουρη ότι οι επιλογές στο ύφος και τους χρωματισμούς σου ταιριάζουν και σε αντιπροσωπεύουν. Προτίμησε ένα στυλ που είναι δοκιμασμένο επάνω σου, που το έχεις δει, έχεις φωτογραφηθεί με αυτό και ξέρεις ότι αυτό θέλεις.

4. Ποιο είναι το signature μακιγιάζ σου;

Πριν καταλήξεις στο στυλ του νυφικού σου μακιγιάζ, σκέψου ποιο είναι το στυλ του μακιγιάζ που σε χαρακτηρίζει. Ποια χαρακτηριστικά του προσώπου σου προτιμάς να τονίζεις; Συνήθως επιλέγεις κάτι πιο έντονο ή κάτι πιο φυσικό; Τι υφές σου αρέσουν, ματ, γυαλιστερές, σατινέ ή κάποιος συνδυασμός; Αν δεν είσαι σίγουρη, τις απαντήσεις μπορεί να στις δώσει μια μικρή έρευνα στις φωτογραφίες σου από βραδινές εξόδους ή επίσημες περιστάσεις. Μπορείς να κάνεις μια αναδρομή και να δεις ποιο look απ’ αυτά που έχεις ήδη δημιουργήσει σε χαρακτηρίζει περισσότερο. 

Στυλ νυφικού μακιγιάζ - Προσωπικό Στυλ

5. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις μάλλον δεν είναι το κατάλληλο για σένα

Σε συνέχεια των 2 παραπάνω tips καταλήγουμε στην 5η συμβουλή. Αν δεις το νυφικό μακιγιάζ ολοκληρωμένο στον καθρέφτη στο τέλος της πρόβας και κάτι δεν σου κολλάει δοκίμασε κάτι άλλο. Κάνε όσες αλλαγές χρειαστούν μέχρι να νιώσεις ότι αυτό είναι το δικό σου νυφικό μακιγιάζ. Μια τέτοια μέρα θέλεις πρώτα απ’ όλα να νιώθεις ο εαυτός σου και να μην αφήσεις καμία λεπτομέρεια της εμφάνισης σου να σε απασχολεί.